Ridefysioterapi

Ridefysioterapi

På Tanum Rideskole tilbyr vi ridefysioterapi for både voksne og barn flere dager i uka. Det er en ridefysioterapeut som leder timene, og vi prøver i størst mulig grad å tilpasse timene etter elevene. Vi har rolige og trygge hester, og undervisningen foregår i ridehall og på tur. Rytterne må ha med seg en assistent som kan hjelpe til med å leie hesten. En time er 30 min ridning, pluss 15 min til på- og avstigning.

Alle ryttere må ha en henvisning fra legen, og sende den til Helfo for forhåndsgodkjenning før de begynner å ri.

Egenbetaling: kr 215,- per gang, som faktureres av rideskolen i forkant av hvert kurs (høst/vår).

 

Fysioterapeutene:

Ingvild Lillefjæreer utdannet fysioterapeut, ridefysioterapeut og trener 1 via Norges Rytterforbund.  Hun har mange års erfaring som ridefysioterapeut for barn og voksne. Ingvild er aktiv konkurranserytter i dressur, sprang og feltritt, og har mye undervisningserfaring fra rideskole og ryttere med egen hest.

Monika Hagren: Monika er utdannet fysioterapeut og ridefysioterapeut. Hun har ridefysioterapien på Vestre Bærum på torsdager, og jobber ellers som fysioterapeut.

Kontakt: Ingvild Lillefjære, 91183325, ingvild@tanumrideskole.no

 

Om ridefysioterapi:

Ridefysioterapi kan kun itøves av spesielutdannede fysioterapeuter. Det er hestens bevegelser som danner grunnlaget i behandlingen, der hestens bevegelser blir overført til pasienten. Hesten er også unik i sin evne til å lese mennesker, og blir stadig mer brukt i psykisk helsevern.

Hvem kan begynne på ridefyioterapi?

Ridefysioterapi er nyttig for brukere med mange forskjellige problemstillinger. Hestens bevegelser virker hemmende på spasmer og kan øke rytterens mobilitet. Gjennom ridning får rytteren trent balanse, styrke og koordinasjon. Samværet og samarbeidet med hesten er givende, og rytterne setter pris på å komme seg opp i høyden og ut i naturen.