Helgekurs høsten 2022 - Vestre Bærum

Har du lyst til å prøve deg på hesteryggen uten å binde deg for et helt semester? Lyst til å ri, men har ikke anledning fast en gang i uken? Ønsker du litt ekstra i tillegg til ukentlig ridning? Prøv et helgekurs. Vi tilbyr instruksjon i dressur, sprang og opplæring i stell av hest og ustyr under kyndig veiledning av våre dyktige instruktører.

Trygg med hest-kurs

To dager fra kl 10.00 – 16.00 på Tanum (Sandvika)

Pris kr. 1.700,-

«Trygg med hest»-kurs passer for barn som ikke har ridd før, eller som har litt erfaring med hest, men ønsker å bli trygg på håndtering og stell av hest.

Kurset går over to dager, og består av to ridetimer og en teoriøkt hver dag. Deltakerne vil få trening på sits og grunnleggende rideferdigheter, og får ri både inne i hall og ute i terrenget. De vil få opplæring i stell av hest, sikkerhet i stall og gjennomgang av utstyret vi bruker under ridning. 

Målgruppe: Nybegynnere og litt øved.

Dato: 1.-2. oktober, 5.-6. november og 3.-4. desember

 

Sprang / Introduksjonskurs Sprang

Fra kl. 10.00 – 16.00 på Tanum (Sandvika)

Pris kr. 950,- 

Vil du bli en bedre sprangrytter? På «Sprang/Introduksjonskurs sprang» blir deltakerne delt inn i tro grupper: en gruppe for elever som kan ri selvstendig i alle gangarter og kunne følge hesten over hinder (øvet og opp), og en gruppe for de som allerede har ridd en del, og som ønsker å lære grunnleggende sprang (litt øvet-ryttere).

Kurset inneholder to ridetimer for begge gruppene. Introduksjonsgruppen får øve på sprangsits, bomarbeid og hoppe små hinder, og spranggruppen får bomarbeid på første økt og sprangtime som bygger på bomtimen etter lunsj.

Målgruppe: Forutsetning av man kan styre hesten i selvstendig i trav gangartene.

Dato:  18. september, 30. oktober og 20. november

Dressurkurs / Dressur Intro

Fra kl. 10.00 – 16.00 på Tanum (Sandvika)

Pris kr. 950,- 

Vil du bli flinkere til å ri? Da er dette kurset noe for deg! På dette kurset er det maks 7 deltakere per gruppe, og gruppene blir delt opp etter nivå. Deltakerne får øve på korrekt sits, overganger, å ri hesten til kontakt, samt smake på vanskeligere dressurøvelser som for eksempel sjenkelvikninger og versader.

 

Dressurkurs passer for ryttere i alle aldre fra nivå øvet og oppover. Dressur er vel så viktig for sprangryttere som ønsker å få mer kontroll på hesten mellom hinder, som for vordene dressurstjerner. Bli med og bli en bedre rytter!

Målgruppe: Passer fra øved nivå og oppover.

Dato: 25. september og 27. november

Guttekurs

Fra kl. 10.00 – 16.00 på Tanum (Sandvika)

Pris kr. 950,- 

Er du gutt og vil prøve deg på hesteryggen, men ikke har lyst til å gå med bare jenter på gruppa? Lurer du litt på hva søsteren/vennen/datteren din egentlig driver med i stallen? Bli med på guttekurs, da vel! 

Dette kurset er skreddersydd for pappaer og brødre som har lyst til å prøve å ri, eller gutter som kan ri og vil ri med andre gutter.

Målgruppe: Passer for alle nivåer

Dato: 23. oktober

Du vil mottar bekreftelse på plass til mailen oppgitt ved påmelding. Vi gjør oppmerksom på at alle påmeldinger er bindende.