Helgekurs vår 2024 - Vestre Bærum

Har du lyst til å prøve deg på hesteryggen uten å binde deg for et helt semester? Lyst til å ri, men har ikke anledning fast en gang i uken? Ønsker du litt ekstra i tillegg til ukentlig ridning? Prøv et helgekurs. Vi tilbyr instruksjon i dressur, sprang og opplæring i stell av hest og ustyr under kyndig veiledning av våre dyktige instruktører.

Trygg med hest-kurs

To dager fra kl 10.00 – 16.00 på Tanum (Sandvika)

Pris kr. 1.700,-

«Trygg med hest»-kurs passer for barn som ikke har ridd før, eller som har litt erfaring med hest, men ønsker å bli trygg på håndtering og stell av hest.

Kurset går over to dager, og består av to ridetimer og en teoriøkt hver dag. Deltakerne vil få trening på sits og grunnleggende rideferdigheter, og får ri både inne i hall og ute i terrenget. De vil få opplæring i stell av hest, sikkerhet i stall og gjennomgang av utstyret vi bruker under ridning. 

Målgruppe: Nybegynnere og litt øved.

Dato: 10-11 februar, 23-24 mars, 25-26 mai (fullt)

Sprangkurs

Fra kl. 10.00 – 16.00 på Tanum (Sandvika)

Pris kr. 950,- 

Vil du bli en bedre sprangrytter? På «Sprang/Introduksjonskurs sprang» blir deltakerne delt inn i tro grupper: en gruppe for elever som kan ri selvstendig i alle gangarter og ønsker å lære grunnleggende sprang (litt øvet 2 og opp), og en gruppe for de som allerede har ridd en del sprang og kan følge hesten over hinder, og som ønsker å videreutvikle sprangteknikken. Alle deltakere må kunne stelle og sale opp sin egen hest.

Kurset inneholder to ridetimer for begge gruppene. Deltakere får øve på sprangsits, bomarbeid og en time med hinder som bygger på bomtimen ut ifra nivå.

Målgruppe: Forutsetning av man kan styre hesten i selvstendig i alle gangartene.

Dato:  27 januar, 17 februar, 16 Mars, 13 april, 1 Mai, 8 Juni

Dressurkurs

Fra kl. 10.00 – 16.00 på Tanum (Sandvika)

Pris kr. 950,- 

Vil du bli flinkere til å ri? Da er dette kurset noe for deg! På dette kurset er det maks 7 deltakere per gruppe, og gruppene blir delt opp etter nivå. Deltakerne får øve på korrekt sits, overganger, å ri hesten til kontakt, samt smake på vanskeligere dressurøvelser som for eksempel sjenkelvikninger og versader.

Dressurkurs passer for ryttere i alle aldre fra nivå øvet og oppover. Dressur er vel så viktig for sprangryttere som ønsker å få mer kontroll på hesten mellom hinder, som for vordene dressurstjerner. Bli med og bli en bedre rytter!

Målgruppe: Passer fra øved nivå og oppover.

Dato: 3 februar, 9 Mars, 6 April, 4 Mai, 1 juni

Sprang/Dressur Intro

Fra kl. 10.00 – 16.00 på Tanum (Sandvika)

Pris kr. 950,- 

På dette kurset får du en ridetime bomarbeid og små hinder, og en ridetime dressur. Kurset passer for elever på LØ1 og LØ2. 

Deltakere må kunne ri lettridning med god balanse, og kunne stå i to punktsits. De må også være komfortable med litt galopp. 

Målgruppe: Passer for litt øvet nivå

Dato: 2 mars, 27 April 

Guttekurs

Fra kl. 10.00 – 16.00 på Tanum (Sandvika)

Pris kr. 950,- 

Er du gutt og vil prøve deg på hesteryggen, men ikke har lyst til å gå med bare jenter på gruppa? Lurer du litt på hva søsteren/vennen/datteren din egentlig driver med i stallen? Bli med på guttekurs, da vel! 

Dette kurset er skreddersydd for pappaer og brødre som har lyst til å prøve å ri, eller gutter som kan ri og vil ri med andre gutter.

Målgruppe: Passer for alle nivåer

Dato: 11 mai

Du vil mottar bekreftelse på plass til mailen oppgitt ved påmelding. Vi gjør oppmerksom på at alle påmeldinger er bindende.