Kursplan høsten 2022 – Stubberud

Har du lyst til å prøve deg på hesteryggen uten å binde deg for et helt semester? Lyst til å ri, men har ikke anledning fast en gang i uken? Ønsker du litt ekstra i tillegg til ukentlig ridning? Prøv et helgekurs! Vi tilbyr instruksjon i dressur, sprang, turridning og opplæring i stell av hest og utstyr under kyndig veiledning av våre dyktige instruktører.

Det vil komme kurs i juleferien også 🙂 

arrangementer2

Trygg-med-hest-kurs

To dager fra kl 10.00 – 16.00 på Stubberud

Pris kr. 1.700,- 

«Trygg med hest»-kurs passer for barn som ikke har ridd før, eller som har litt erfaring med hest, men ønsker å bli trygg på håndtering og stell av hest.

 

Kurset går over to dager, og består av to ridetimer og en teoriøkt hver dag. Deltakerne vil få trening på sits og grunnleggende rideferdigheter, og får ri både inne i hall og ute i terrenget. De vil få opplæring i stell av hest, sikkerhet i stall og gjennomgang av utstyret vi bruker under ridning. 

Målgruppe: Nybegynnere og litt øved 1.

Tidspunkt: 24.-25. september og 19.-20. november

Påmelding: Benytt knapp under. Oppgi høyde og vekt samt ønsket dato og telefonnummer til en foresatt ved påmelding.

Sommerleir - på ridetur i naturen

Ridetur

1,5 times ridetur i Sørkedalen

Pris kr. 600,- 

Vil du bli med på ridetur? For å være med på tur må elevene kunne ri selvstendig i alle gangarter og være over 13 år. 

Turen går fra Stubberud Gård, og ut i skogen i Sørkedalen. Vi rir på fine ridestier i skjønn natur, og kanskje det blir en galopp dersom forhold ligger til rette for dette.  

Målgruppe: Passer fra nivå litt øvet 2 og oppover. Må beherske å ri selvstendig i alle gangarter, og være trygg i utfordrende sitasjoner. Man må også klare å håndtere hesten, stelle og sale på selv. Aldersgrense 13 år. 

Tidspunkt: 26. desember

Påmelding: Benytt knapp under. Oppgi høyde og vekt samt ønsket dato og telefonnummer til en foresatt ved påmelding. 

Julestevne-2019-235

Introduksjonskurs i sprang

En dag fra kl. 10.00 – 16.00 på Stubberud

Pris kr. 950,- 

Vil du bli en bedre sprangrytter? «Sprangkurs» er et kurs for elever på litt øvet 1  og opp. På dette kurset må elevene kunne ri selvstendig i skritt og trav, og ha god balanse i lettridning og to-punkt-sits. 

Deltakerne blir delt i grupper etter nivå med maks 8 deltakere på hver gruppe, og får to sprangtimer som bygger på hverandre og en økt sprangteori, alt på en dag! 

Målgruppe: Passer fra nivå litt øvet 1 og oppover. Man må også klare å håndtere hesten, stelle og sale på selv, det vil være litt hjelp å få, men vi forventer at deltakere kan håndtere hestene selv. 

Tidspunkt: 2. oktober og 27. november

Påmelding: Benytt knapp under. Oppgi høyde og vekt samt ønsket dato og telefonnummer til en foresatt ved påmelding.

Voksendag

En dag fra kl. 10.00 – 16.00 på Stubberud
 

«Voksendag» er et lett blandet kurs for de over 16 år. Det blir dressur på formiddagen og bomarbeid/sprang på ettermiddagen, med en lunsj med instruktøren og hest som samtaletema og en kort demoridning.

 

På dette kurset får deltakere større frihet, slik at kurset kan kombineres med en tur innom butikken, eller luftetur med hunden. Ryttere må være på litt øvet 2 nivå og oppover, og man må kunne sale på og finne frem i stallen på egen hånd. 

 
Pris: 1.200,- 
 
Maks 5 elever pr gruppe. Gruppene blir satt opp etter nivå.
 
Målgruppe: Litt øved 2 og oppover. Aldersgrense 16 år. 
 
Dato: 11. september og 6. november

Påmelding: Benytt knapp under. Oppgi høyde og vekt, telefonnummer, samt ønsket dato ved påmelding.

Gruppetime

Fra kl. 9.00 – 13.00 på Stubberud

Dette er et nytt tilbud nå i 2022! 

På gruppetimer i dressur får du en ridetime på 60 min i dressur/bomarbeid. Her melder du deg kun på en ridetime, så dette er ideelt for dere som også har andre ærend å gjøre i helgene. Du får tilsendt ridetid og hest i forkant av kurset. 

Gruppetimer har maks 5 deltakere per gruppe, og gruppene blir delt opp etter nivå. Deltakerne får øve på korrekt sits, overganger, å ri hesten til kontakt, samt smake på dressurøvelser som for eksempel sjenkelvikninger og versader. Dressur er vel så viktig for sprangryttere som ønsker å få mer kontroll på hesten mellom hinder, som for vordene dressurstjerner. Bli med og bli en bedre rytter!

Pris kr. 600,- pr time.

Maks 5 elever pr gruppe. Gruppene blir satt opp etter nivå. 

Målgruppe: Passer fra LØ2 nivå og oppover, 13 års aldersgrense. Det er også et krav om at du må kunne stelle og sale på hesten din selv. 

Dato: Forløpig ingen datoer

Påmelding: Benytt knapp under. Oppgi høyde og vekt, telefonnummer, samt ønsket dato ved påmelding. Der det ikke er satt opp datoer for kurs, er det dessverre ikke mulig å melde seg på.  

 

Du vil mottar bekreftelse på plass til mailen oppgitt ved påmelding. Vi gjør oppmerksom på at alle påmeldinger er bindende.