Kursplan høsten 2023 – Stubberud

Har du lyst til å prøve deg på hesteryggen uten å binde deg for et helt semester? Lyst til å ri, men har ikke anledning fast en gang i uken? Ønsker du litt ekstra i tillegg til ukentlig ridning? Prøv et helgekurs! Vi tilbyr instruksjon i dressur, sprang, turridning og opplæring i stell av hest og utstyr under kyndig veiledning av våre dyktige instruktører.

Julestevne-2019-235

Introduksjonskurs i sprang/sprangkurs

En dag fra kl. 10.00 – 16.00 på Stubberud

Pris kr. 950,- 

Vil du bli en bedre sprangrytter? «Introduksjonskur i sprang/sprangkurs» er et kurs for elever på litt øvet 1  og opp. På dette kurset må elevene kunne ri selvstendig i skritt og trav, ha erfaring med galopp, og ha god balanse i lettridning og to-punkt-sits. Elevene blir delt inn i grupper etter nivå, så det passer for alle nivåer. 

Deltakerne blir delt i grupper etter nivå med maks 8 deltakere på hver gruppe, og får to bom/sprangtimer som bygger på hverandre og en økt sprangteori, alt på en dag! 

Målgruppe: Passer fra nivå litt øvet 1 og oppover. Man må også klare å håndtere hesten, stelle og sale på selv, det vil være litt hjelp å få, men vi forventer at deltakere kan håndtere hestene selv. 

Dato: 14 oktober 

Påmelding: Benytt knapp under. Oppgi høyde og vekt samt ønsket dato og telefonnummer til en foresatt ved påmelding

arrangementer2

Trygg-med-hest-kurs

To dager fra kl 10.00 – 16.00 på Stubberud

Pris kr. 1.700,- 

«Trygg med hest»-kurs passer for barn som ikke har ridd før, eller som har litt erfaring med hest, men ønsker å bli trygg på håndtering og stell av hest.

 

Kurset går over to dager, og består av to ridetimer og en teoriøkt hver dag. Deltakerne vil få trening på sits og grunnleggende rideferdigheter, og får ri både inne i hall og ute i terrenget. De vil få opplæring i stell av hest, sikkerhet i stall og gjennomgang av utstyret vi bruker under ridning. 

Målgruppe: Nybegynnere og litt øved 1.

Dato: 23-24 september og 21-22 oktober

Påmelding: Benytt knapp under. Oppgi høyde og vekt samt ønsket dato og telefonnummer til en foresatt ved påmelding.

Voksendag

En dag fra kl. 10.00 – 16.00 på Stubberud
 

«Voksendag» er et lett blandet kurs for de over 16 år. Det blir dressur på formiddagen og bomarbeid/sprang på ettermiddagen, med en lunsj med instruktøren og hest som samtaletema og en kort demoridning.

På dette kurset får deltakere større frihet, slik at kurset kan kombineres med en tur innom butikken, eller luftetur med hunden. Ryttere må være på litt øvet 2 nivå og oppover, og man må kunne sale på og finne frem i stallen på egen hånd. 

 
Pris: 1.200,- 
 
Maks 5 elever pr gruppe. Gruppene blir satt opp etter nivå.
 
Målgruppe: Litt øved 2 og oppover. Aldersgrense 16 år. 
 

Dato: 

Påmelding: Benytt knapp under. Oppgi høyde og vekt, telefonnummer, samt ønsket dato ved påmelding.

Innendørs feltrittskurs

 

Fra kl. 10.00 –16.00 på Stubberud

Kurset inneholder to rideøkter med hinder og bommer hvor man blir introdusert for forskjellig type hinder og bommer. Det er også en liten teoriøkt til lunsjen. Maks seks deltakere per gruppe, og gruppene blir satt opp etter nivå. 

Pris kr. 1000,-

Maks 6 elever pr gruppe. Gruppene blir satt opp etter nivå. 

Målgruppe: Passer fra øvet nivå og oppover, 13 års aldersgrense. Det er også et krav om at du må kunne stelle og sale på hesten din selv. 

Dato: 

 

Påmelding: Benytt knapp under. Oppgi høyde og vekt, telefonnummer, samt ønsket dato ved påmelding. Der det ikke er satt opp datoer for kurs, er det dessverre ikke mulig å melde seg på.  

 

Sommerleir - på ridetur i naturen

Ridetur

1,5 times ridetur i Sørkedalen

Pris kr. 600,- 

Vil du bli med på ridetur? For å være med på tur må elevene kunne ri selvstendig i alle gangarter og være over 13 år. 

Turen går fra Stubberud Gård, og ut i skogen i Sørkedalen. Vi rir på fine ridestier i skjønn natur, og kanskje det blir en galopp dersom forhold ligger til rette for dette.  

Målgruppe: Passer fra nivå litt øvet 2 og oppover. Må beherske å ri selvstendig i alle gangarter, og være trygg i utfordrende sitasjoner. Man må også klare å håndtere hesten, stelle og sale på selv. Aldersgrense 13 år. 

Dato: 

Påmelding: Benytt knapp under. Oppgi høyde og vekt samt ønsket dato og telefonnummer til en foresatt ved påmelding. 

 

Du vil mottar bekreftelse på plass til mailen oppgitt ved påmelding. Vi gjør oppmerksom på at alle påmeldinger er bindende.